Romaner

ROMANER

Guds synd och Elin


Ingen kan anklaga mig för att skriva muntra vuxensagor. Båda romanerna reflekterar ett mörker som finns i oss alla. Rädslor och mardrömmar, men också ljus och längtan.


GUDS SYND

MÖRKRETS BARN 


Jona råkar i 1890 talets London väcka en ondska som legat i dvala i tusen år. Den angriper och dödar honom nästan. Men i sista stund ändrar den sig och förvandlar honom.

   Jona förändras. Sinnena förstärks till en tillsynes omöjlig grad. Han blir också starkare och snabbare. Men allt är inte bara bra. Hur ogärna han än vill det, så driver den brinnande törst efter blod honom till att mörda. Långsamt men säkert bryts han sönder. Människan går allt mer förlorad och samtidigt ställs han inför frågor om Gud, Satan, gott och ont.

   Han försöker att inte mörda, men när den röda törsten rider honom, har han inget val. Inte heller är han det enda monstret i London natten. Det finns andra.


Novellen, En satans jul" hänger samman med Guds synd.


ELIN,  

kärleken är ful och fylld av smärta


Med ett ansikte missbildat bortom vildaste fantasier, har 23 åriga Elin levt hela sitt liv undanskymd från människors blickar och hån.

   För att skingra ensamheten söker hon kontakt med olika män på nätet. Korta och ofta brutala möten. Väl medveten om sin fulhet, förväntar hon sig inget annat än sex, utan närhet, utan känslor.

   Elin har accepterat sitt öde… tills hon en dag får ett oväntat erbjudande.