Lektör


Lektörstjänst


Det är oerhört viktigt att historien håller, att berättelsen inte har fel eller missar. Finner man som läsare logiska fel i berättelsen så bryts magin. 

   Som författare kan det ofta vara svårt att se bristerna i sin egen text. Alltså är det en god idé att anlita en lektör som kan läsa igenom ditt manus. Lektören kommer att hitta det som du själv kan ha missat. Dessutom kan lektören ge dig tips om hur du kan strama upp handlingen och ge dina karaktärer mer djup.

   Under åren har jag läst många författares böcker och givit dem hjälp med att förbättra sina berättelser.

   VAd gör mig duktig på detta, är att jag gillar att läsa. Men framförallt älskar jag att analysera och se till att alla trådar knyts samman. Jag vill också att berättelsen håller hela vägen igenom. Det är något jag lärde mig som spelledare under många år då jag sysslade med rollspel. För att den som läser/äventyrar ska känna, så behöver berättelsen vara vattentät.


Jag erbjuder lektörstjänst för dig som vill ha professionellt och pålitligt omdöme om det du skrivit. 


   - Vuxenlitteratur

   - Ungdomslitteratur

   - Skräck

   - Fantasy

   - Science fiction

   - Romantik

   - Även sådana som inte riktigt passar in i något fackBeskrivning av tjänsten


När jag har fått ditt manus läser jag det och skriver ett utlåtande där jag ger dig ett utförligt omdöme om innehåll och form (som en recension). Jag ger synpunkter med exempel och citat från texten. Om det behövs kommer jag att ge råd om vad som kan förbättras i texten. Om du behöver arbeta med att fördjupa vissa karaktärer, ta bort sådant som känns överflödigt, brodera ut vissa partier, så kommer jag att berätta det.

   Jag kommenterar inte stavningen, utan innehållet. För hjälp med korrektur kan jag rekommendera andra personer som jag själv har tagit hjälp av.

   Utlåtandet blir mellan två till fyra A4-sidor, beroende på hur tjockt manuset är. Det tar som mest sex arbetsveckor att få tillbaka utlåtandet. Det skickar jag med e-post.För att använda mina tjänster ska manuset ha...


   • Dubbelt radavstånd (1,5 i radavstånd går också bra, men vi lägger då till 33% på sidantalet när vi räknar ut kostnaden) och marginaler på 2,5-3 cm

   • Teckenstorlek - 12 punkter

   • Sidnumrerat

   • En titel eller arbetstitel

   • Ditt namn, fakturaadress, telefonnummer och e-postadress

   • Ska skickas som en wordfil eller pdf.  Observera!

 

   1. Jag tar inte emot handskrivna manus.

   2. Manuset makuleras en vecka efter att det har lektörslästs.(Jag spar det den veckan utifall du vill diskutera lektörsutlåtandet)

   3. Manuset bör vara i ordning när det skickas in. Med det menar jag att det bör finnas stycken, talstreck eller citationstecken vid dialoger och gärna kapitell.

(Vill du ha hjälp med att ordna dessa saker, så kan jag givetvis hjälpa dig med FIXA MANUSET.) 

   4. Manuset behöver inte vara klart för att du ska kunna skicka in det. Jag kan läsa ändå och ge dig kommentarer.

   5. Lektörsläsningen garanterar inte utgivning. Men håller ditt manus hög kvalitet så kan jag komma att rekomendera det till Miramir förlag. Avgift


   • 100-150 sidor - 1500

   • 151-200 sidor - 2500

   • 201-300 sidor - 3500

   • 301sidor och mer - 10kr/per sida 


Betalning sker mot faktura då jag bekräftar att jag har fått manuset.

Moms 25% tillkommer. Lektörsutlåtandet


Senast sex veckor (oftast tidigare) efter det att du har betalat fakturan, får du lektörsutlåtandet. Det skickas via mejl och omfattar två till fyra A4-sidor.


Bonus

Jag har ett nära samarbete med Miramir förlag. Om ditt manus håller hög kvalitet, så kan jag komma att rekommedera det till dem. Manus skickas till:

mikaelmansen@gmail.comKontakt:

Mikael Mansén 0708307317Referenser : 

Miramir förlag. 

Whip media.
ANDRA TJÄNSTER

Eftersom vi har flera kunniga och duktiga medarbetare, så kan vi bistå med följande tjänster.


- Bokomslag.

- Reklam.

- Korrekturläsning.

- Redaktör.

- Fixa Manuset. 


Kontakt:

Kontakta Kristina på Miramir förlag så hjälper hon dig.

Miramir