Om

Quod scripsi scripsi

"Vad jag har skrivit, det har jag skrivit"

Kontakta Mikael


mikaelmansen@gmail.comFÖRLAG


MIRAMIR 

Mikaels böcker trycks på Miramir förlag.KADABRA

Ljudboken Elin skapas hos Kadabra förlag. Där finns också ett smakprov som man kan lyssna på.DANJE 

Två noveller är utgivna på Danje förlag.

Om författaren...


Mikael Mansén har alltid älskat att berätta historier. Sagor har han tusentals av och kan skapa nya inom loppet av ögonblick. En aldrig sinande ström av fantasi och allt för lite tid att skriva ner den.

   Mikael Mansén skriver ofta om skuld, makt, fruktan och sorg och väjer inte från att gestalta och dröja kvar vid det stundtals obehagliga, avskyvärda och fruktansvärda. Men lika viktigt om inte viktigare är skönhet, kärlek och längtan. En balans mellan de båda skapar ofta en vacker och mörk prosa. Han har till dags datum givit ut romanerna Elin och Guds synd, samt novellerna Krimgotia och djävulens alla döda.


Det finns ljus. Någonstanns där inne vet jag att det finns ljus. Man måste bara finna det.

Författarens  världar...


Mikael älskar mystik. Speciellt då det övernaturliga befinner sig i bakgrunden. När man kan ana att det finns något mer, något främmande och skrämmande just bortom verklighetens slöja. Där i skuggorna, bortom det normala rör sig varelser från våra myter och sägner.

   Karaktärerna som han skapat åt sina världar återkommer ofta i andra berättelser. Om man är uppmärksam kan man ana eller skymta dem.