Kommande

SMAKPROV UR KOMMANDE

Dessa texter är smakprov  ur kommande berättelser. Några är hela kapitel och några är bara något stycke. En del är romaner och vissa är noveller.


TIGGARFLICKAN

Sofia

Om tiggarflickan Sofias öde på Stockholms gator. Hon är en av de sista av sitt slag. Hela sitt liv har hon känt att hon är annorlunda, besitter någon sorts kraft och i drömmarna så vet hon att hon är det. Kommer den gamla matriarken Jana att väcka hennes slumrande krafter?

HÄRSKAREN - MÖRKRETS BARN II

Det gamla huset vid Genevesjön


Konrad Kamper. Patriarken vid Genevesjön har ett återkommande problem, döden. Tack och lov har han ett botemedel.

(Fortsättningen på Guds synd.)

ÖSTERNS VIND 

Under en gränslös himmel

Om tre vänner som leker i en förort, som växer upp och  går olika vägar. Trots det finns det en vänskap och kärlek som tycks evig.  Detta är början på en berättelse om sorg, kärlek, hat och ånger som spänner över 30 år.

( I sammarbete med Sammy Jeridi.)


UNDER VÄSTERBRON

är speciell för mig. Den handlar om mig... på sätt och vis. Den handlar om svek och smärta och om önskan att bara försvinna, upplösas i intet. För mig var den tiden då jag skrev den förintande. Den som var jag och hade varit jag under hela mitt liv upphörde att existera och något annat föddes. En varelse formad ur djupaste smärta. En eld flammade upp och hotade att förbränna mig... och jag välkomnade den. Det var en vansinnig tid, härlig och horribel, där endast mänder av alkohol och massor av kvinnor kunde hålla den förtärande elden vid liv.

Det som föddes ur detta var ett nytt jag med insikten om att inget är för evigt. Inte ens smärtan.


Dessa historier är brutalpoetiska skildringar av några människors öden i Stockholm.


ENSAMHETEN 


OM MINNEN 

DE SYTESAMMA SYSKONEN

Om troll

Om två syskon i södra Sverige under slutet av 1800talet. Egil blir hämtad ur en av tukthusets kalla, fuktiga celler av sin syster. Den en gång stökiga pojken, har vuxit upp till något hårt och främmande.