Guds synd Recension

GUDS SYND - Recensioner

 

- Boken är mycket välskriven, historien är hemsk, nervkittlande och väldigt spännande. Jag sträckläste och glömde av och till bort att kommentera, men då fick jag ju läsa om och det gjorde absolut ingenting. Mikael är väldigt bra på att skriva skräck. Missa absolut inte Guds synd - Mörkrets barn!."

Tina, Svenska Böcker.

Hela recensionen.

 

 

- Det jag gillar bäst är känslan av att kliva in i en annan värld. Det är ruggigt, men mitt i det mörka kommer det glimtar av ren jävla livsglädje.

 

 

- Det ska till att jag aldrig läst något om vampyrer förut och ändå fastnade jag för den här. Just det här att man får följa huvudpersonen genom allt det hemska, se hur han förändras, hur han pendlar mellan skuld, sorg och att bara fullt ut bli ond. Det är en spännande tanke att följa med på, vad skulle det innebära att förvandlas till vampyr?

 

 

- Påminde en del om intervju med vampyren, fast mer mänsklig och mycket obehagligare. Pendlade mellan att tycka synd om huvudkaraktären och bli äcklad av honom.

 

 

- Blev tipsad av en kompis. Läste ut den på två dagar. Jäkligt bra.

Läste oxå Djävulens alla döda. Den var ännu mörkare.

 

 

- Guds synd" av Mikael Mansén är en fascinerande, spännande och makaber bladvändare om skuld, makt, fruktan och sorg.

Mansén väjer inte från att gestalta och dröja kvar vid det stundtals äckliga, avskyvärda och fruktansvärda vilket han lyckas mycket bra med.

Det kröp i mig ordentligt under läsningen, men jag kunde inte sluta läsa. Läs den!

 

 

- Mikael Mansén skriver om förvandlingens inre kamp. Den existentiella krisen. Vad innebär det att förvandlas till en vampyr, ett rovdjur, ett monster? Vad händer med människan? Finns det någon räddning?

 

 

- Guds Synd utgår från vampyrens perspektiv och den inre kampen mellan Gott och Ont. Det är en berättelse som går närmare - lite längre in - i vampyrens hjärta...

 

 

- Vågar vara våldsam och sexuell.

Barrikaden

 

 

- Detta är en fascinerande, spännande och makaber bladvändare om skuld, makt, fruktan och sorg. Mikael Mansén väjer inte från att gestalta och dröja kvar vid det stundtals äckliga, avskyvärda och fruktansvärda vilket han lyckas mycket bra med. Det kröp i mig ordentligt under läsningen, men jag kunde inte sluta läsa. Tillsammans med sin skickliga miljöteckning över London under Jack Uppskärarens tid och bokens existentiella frågorna fångar författaren in mig snabbt, trots korrekturmissar, och håller kvar ett engagerande och drivande tempo genom hela boken. Läs den!

 

Petra Dessmark