Elin recensioner

ELIN - Recensioner

 

- Har redan läst halva din bok. en väldigt bra och spännande bok. Väcker så mycket nyfikenhet och känslor.

 

 

- Säger bara, wow

 

 

- Läser din bok och måste säga att jag har också vild fantasi om man säger men du är ett strå vassare .Jag tror att denna bok kan bli en kultbok bland vissa människor. Bra jobbat.

 

 

- Jag rekommenderar varmt skräckromanen ELIN av Mikael Mansén! Fick hem den igår och sträckläste den. En grym, grotesk, pervers, makaber och alldeles underbar berättelse om en gravt missbildad ung kvinna.

 

 

- Elin, en kortroman av Mikael Mansén. Personligen vet jag inte om jag ska kategorisera den som skräck eller spänning. I början var jag väldigt skeptisk, det ska jag erkänna, men sen blev det intressant om än underligt och ja, läskigt. Jag har aldrig läst någon liknande bok och jag måste säga att jag ser fram emot fortsättningen även om den är väldigt speciell. 

 

 

- Jag sträckläste "Elin" igår, kunde inte lägga ner boken! Vilken fantastisk, makaber, grotesk och alldeles underbar berättelse! Du är en helt suverän författare!

 

 

- Elin är en väldigt stark bok. Den engagerar från början och man vill hela tiden vända blad. Man aldrig tappar intresset!

Tummen upp för Elin!

 

 

- Du skriver lättläst för vuxna men ändå vuxet/stort/allvarligt. Du visar att gott författarskap inte behöver innebära en massa ordbajseri och långa, krångliga beskrivningar av miljö o känslor. Du fångar dem direkt!

 

 

- Sträckläste din bok i går och vill bara säga att du gjort ett riktigt bra jobb. Historien var fängslade och bitvis briljant skriven! Inväntar nu ivrigt nästa bok.

 

 

- Spännande, sexig, äcklig, finurlig och mörk. Ser fram emot ängeln och arkitekten. Ett mycket gott omdöme är att jag inte ville sluta läsa, det händer mig väldigt sällan!

 

 

- Jag gillar språket, härliga vackra och beskrivande meningar

 

 

- Fast redan efter första meningen!

Mörk, vacker, brutal och erotisk som fångar och fascinerar, man kan inte sluta läsa.

 

- Som en märklig dröm man inte vill ska ta slut med något ännu mer hotfullt mörkt och krypande i bakgrunden, det finns något mer där men vi får bara ana det... genialt skrivet!

 

 

- Ser fram emot nästa bok!

 

 

- En bok som öppnar för tanke

 

 

- En verkligt unik bok som överraskar på varje sida. Köpte den förutsättningslöst och blev verkligen överraskad av de starka karaktärsportätten. Slutade med att jag sträckläste den på ett dygn. Rekommenderas starkt

 

 

- Det är en mystisk, dynamisk, mörk och smärtsam men även hoppfull berättelse. Boken har spännande karaktärer och tvära kast som jag inte kunde förutse och det enda negativa var att den tog slut för fort. Jag längtar tills fortsättningen kommer.

 

 

- Sträckläste boken. Förskräcktes och överraskades av karaktärer och story. Skickligt. Och så alla dessa kontraster som förstärker allt. Finstämda miljöbeskrivningar och fin närvaro. Grattis/ Lena

 

 

- Alltså.. slutet på boken! Jag fick Gaiman-känsla och han är min favoritförfattare! Loved it

 

 

- Det är en mystisk, dynamisk, mörk och smärtsam men även hoppfull berättelse. Boken har spännande karaktärer och tvära kast som jag inte kunde förutse och det enda negativa var att den tog slut för fort

 

 

- En verkligt unik bok som överraskar på varje sida. Köpte den förutsättningslöst och blev verkligen överraskad av de starka karaktärsportätten. Slutade med att jag sträckläste den på ett dygn. Rekommenderas starkt

 

 

- Elin är en väldigt stark bok. Den engagerar från början och man vill hela tiden vända blad. Man aldrig tappar intresset!

 

 

- Berättelsen om Elin är en riktigt mörk och obehaglig historia. Den griper tag och går snabbt att läsa. Perfekt när man har ett par timmar att slå ihjäl. Handlingen väcker mer frågor än vad den ger svar och det gäller även en speciell karaktär. Det ska bli spännande att se hur historien utvecklar sig i kommande bok. /Beas bokhylla

 

 

- Jag fick hem Elin med posten igår.

Inatt när jag kom hem från jobbet var jag som ett barn på jul.

Jag var ivrig att få öppna boken och börja läsa.

Min tanke var att läsa en kvart innan jag skulle sova. Det slutade med att jag sträckläste hela boken! Vilket mästerverk!

 

 

- Otroligt bra skriven. Väldigt spännande karaktärer och oväntade vändningar.

Jag har fastnat på samma sätt för en bok innan. "Utan misskund" av Tom Clancy.

Längtar redan tills nästa bok kommer ut "

 

 

- Kan man på något sätt köpa en signerad bok. Sjukt bra.

 

 

- Efter att ha läst ett par andra titlar av Mansén hade jag nog lite förväntningar, men jag blev ändå överraskad. Jag sträckläste boken, från första till sista sidan (på riktigt, inte bara som talesätt). Den är ruggigt bra som spänningsbok och det finns också stunder av rejält djup. Den som är psykologiintresserad har definitivt stoff att diskutera kring när det kommer till symboliken. Det handlar mycket om masker vi har i vardagen, vad vi döljer, om falska identiteter, det mörka inom människan. Och kärlek! (Den är inte bara ful och fylld av smärta :))

Mansén lyckas också säga mycket med små medel, vilket ger starka bilder, som man minns. Jag vill verkligen läsa fortsättningen...

 

 

- Jag har börjat läsa så smått igen. Nu senast blev det en för mig helt ny författare som heter Mikael Mansén. Jag hittade ett urdrag från en av hans böcker, tror den heter Synd men ska kolla upp det, och den ville jag ha. När jag sedan sökte upp den på Adlibris blev det istället Elin - kärleken är ful och fylld av smärta.

Jag är mållös.

Boken utspelar sig under ett års tid och gjorde djupt intryck på mig. Jag slukade den. Från första till sista sidan hade jag svårt att tänka på något annat än just det jag läste. Den är grym och satte fantasin i spinn. Den tänjer på gränserna, är helt genial och gav mig en helt ny läsupplevelse. Där min egen fantasi tar vid tar Mikael Mansén den till en ny nivå och jag kommer att fortsätta läsa hans verk. Den här slutar tvärt och låter sig meddela att vill man läsa mer får man gå vidare med Ängeln och Arkitekten. Så gissa vad jag ska göra nu? Jag ska leta upp den så jag får fortsätta läsa!

Jag vet inte vad som drar egentligen men den här Arkitekten... Honom vill jag veta mer om. Jag undrar ju också hur många Elin som finns i Sverige. Nu var ju Elin i sig ganska extrem, men det finns säkert några mindre Elins här i världen. Människor som hålls, frivilligt eller inte, isolerade.

Baksidetext:

Med ett ansikte missbildat bortom vildaste fantasier, har 23 åriga Elin levt hela sitt liv undanskymd från människors blickar och hån. För att skingra ensamheten söker hon kontakt med olika män på nätet. Korta och ofta brutala möten. Väl medveten om sin fulhet, förväntar hon sig inget annat än sex, utan närhet, utan känlsor. Elin har accepterat sitt öde... tills hon en dag får ett oväntat erbjudande.

När jag läste baksidetexten hade jag helt andra tankar om innehållet och fick en smärre chock när jag började läsa. Men det är en snabb och otäck bok och fångade mig som läsare i ett ohyggligt grepp. Den lämnade mig inte en sekund förrän den var slut.

/Personalityblogg

Läs på bloggen.

 

 

- Rå och skör berättelse på samma gång

Boken är mycket spännande. Intressanta karaktärer och situation som skapar drivet att fortsätta läsa. Jag blev besviken när den tog slut, inte för att slutet är en besvikelse i sig utan för att jag vill fortsätta följa karaktärerna och få svar på frågorna som väcks. Det luktar lite som en uppföljare? Jag hoppas på det.

 

 

- Fantastiskt spännande och skrämmande

Mikael Mansén skriver riktigt, rysligt bra! Elin är en bladvändare som är mycket välskriven.

Jag ser fram emot att läsa fler böcker av Mikael!

 

 

- En av årets bästa böcker

Jag är mållös.

 

 

- Fängslande och djup

Jag som brukar ha svårt att koncentrera mig på böcker - läste ut den här på två kvällar, det säger det mesta.

En aldrig avtagande spänning höll igenom hela storyn.