Noveller

GRATIS NOVELLER

 

Fria och avslutade noveller. Vissa noveller är korta, några är längre. Som med de flesta av mina sagor så hänger nästan alla samman. Det är en stor värld som jag skapat och den är full av karaktärer.

 

 

Ofelia reser tillbaka till platsen där hon växte upp. Hon kommer ihåg sin barndoms somrar där. Men allt var inte ljust och vackert. Om Olivia och Elin ändå hade vetat om varandras existens, så kanske....

Lilla Maria och hennes vän Linnea finner en skadad fågelunge i skogen.

En gammal mans ångest. Kontakten med sonen och barnbarnen är inte den bästa. På ålderns höst ångrar han att han inte gav dem mer av sin tid.

Vad kan vara värre än att vara fångad i sin egen kropp? Fri i tanken, men oförmögen att röra sig.

En tillsynes grym och motbjudande berättelse om en hemsk man och en hemsk händelse. Magstarkt för vissa. En bit in i berättelsen måste man ställa sig frågan... För mig som skapare är det lätt... för andra kanske inte.

 

En feberdröm, men också en del sanningar.

Christine Sjöström

En flicka kliver in på baren Himmelen. Hon är på jakt efter svar som endast ägaren kan ge.

PDF

Vad händer då striden är över och krigets hjältarna ligger slagna i spillror. Hur känns det då lägereldarna slocknat, då kampen tagit slut och allt är över.

En berättelse om undergången så som jag tänker mig den.

Något som gått förlorat i eoner av tid. Förlorat, övergivet, ålderdomligt bortom fantasin. Tänk om det stämmer, alla gamla myter. Tänk om det finns en sanning om att vi var något större. Att allt bara förvanskas under årtusendena som gått.

Det finns strån av sanning i alla legender. Det gällt bara att finna dom rätta.

(Jag hade läst om Black knight satelit, Annunaki och den stora översvämningen. Tänkte mig den som en sorts Noaks ark.)

Varje steg slog in i hjärnan. De höga klackarnas korta smällar hejdade vågen av samvetskval som kom emot henne. Gå på. Inte tänka. Skulden kommer tids nog.

 

En resa i mörkret, på väg mot intigheten