Guds synd Recension

GUDS SYND - Recensioner

 

- Boken är mycket välskriven, historien är hemsk, nervkittlande och väldigt spännande. Jag sträckläste och glömde av och till bort att kommentera, men då fick jag ju läsa om och det gjorde absolut ingenting. Mikael är väldigt bra på att skriva skräck. Missa absolut inte Guds synd - Mörkrets barn!."

Tina, Svenska Böcker.

Hela recensionen.

 

 

- Det jag gillar bäst är känslan av att kliva in i en annan värld. Det är ruggigt, men mitt i det mörka kommer det glimtar av ren jävla livsglädje.

 

 

- Det ska till att jag aldrig läst något om vampyrer förut och ändå fastnade jag för den här. Just det här att man får följa huvudpersonen genom allt det hemska, se hur han förändras, hur han pendlar mellan skuld, sorg och att bara fullt ut bli ond. Det är en spännande tanke att följa med på, vad skulle det innebära att förvandlas till vampyr?

 

 

- Påminde en del om intervju med vampyren, fast mer mänsklig och mycket obehagligare. Pendlade mellan att tycka synd om huvudkaraktären och bli äcklad av honom.

 

 

- Blev tipsad av en kompis. Läste ut den på två dagar. Jäkligt bra.

Läste oxå Djävulens alla döda. Den var ännu mörkare.

 

 

- Guds synd" av Mikael Mansén är en fascinerande, spännande och makaber bladvändare om skuld, makt, fruktan och sorg.

Mansén väjer inte från att gestalta och dröja kvar vid det stundtals äckliga, avskyvärda och fruktansvärda vilket han lyckas mycket bra med.

Det kröp i mig ordentligt under läsningen, men jag kunde inte sluta läsa. Läs den!

 

 

- Mikael Mansén skriver om förvandlingens inre kamp. Den existentiella krisen. Vad innebär det att förvandlas till en vampyr, ett rovdjur, ett monster? Vad händer med människan? Finns det någon räddning?

 

 

- Guds Synd utgår från vampyrens perspektiv och den inre kampen mellan Gott och Ont. Det är en berättelse som går närmare - lite längre in - i vampyrens hjärta...

 

 

- Vågar vara våldsam och sexuell.

Barrikaden

 

 

- Detta är en fascinerande, spännande och makaber bladvändare om skuld, makt, fruktan och sorg. Mikael Mansén väjer inte från att gestalta och dröja kvar vid det stundtals äckliga, avskyvärda och fruktansvärda vilket han lyckas mycket bra med. Det kröp i mig ordentligt under läsningen, men jag kunde inte sluta läsa. Tillsammans med sin skickliga miljöteckning över London under Jack Uppskärarens tid och bokens existentiella frågorna fångar författaren in mig snabbt, trots korrekturmissar, och håller kvar ett engagerande och drivande tempo genom hela boken. Läs den!

/Petra Dessmark

 

 

- Guds synd är en vampyr-roman med mycket spänning, fart och synd. Den är stundvis väldigt mörk och sorglig men hoppet finns där till slut. Handlingen tar sin början på Londons gator där Jack the ripper tidigare gick lös och där gatorna sen dess varit lugna..fram tills nu. Man får följa Jona, en nyförvandlad vampyr lämnad åt sitt eget öde sedan hans mästare rest iväg. Ryktet sprider sig snabbt att en vampyr går lös om natten och allt eftersom att nya offer hittas så reagerar till slut övriga vampyrer som länge gått obemärkta förbi och Jona tvingas lämna London för att bege sig ut i den övriga världen. Boken är snabbläst och slutet oväntat.

Betyg: 4/5

/Jennys bibliotek

 

 

- Att öppna dörrar och lådor förbjudna att öppna, kan vara katastrofalt! Det upptäckte Pandora på sin tid. Det fick vi se i Sagan om Blåskägg. Och det upptäcker den unge Jona. Hans nyfikenhet kastar hans liv på ända. I Guds synd får vi följa honom som vampyr, och hans ständiga kamp att inte förlora all mänsklighet. Hans kamp för att tillfredsställa sin blodtörst och hans längtan efter mänsklig kärlek. Skall han lyckas? Ja, det får ni veta när ni läser denna bok. Trots att jag inte är någon fan av vampyrhistorier, så får jag säga att den är så bra skriven att den tidvis är snudd på bladvändare. Dess oväntade slut lämnar en inte oberörd.